2017-06-03

Dzsordzs bácsi, a gazdag rokon (I. rész)

a londoni migráns, lehet nevetni




Dzsordzs bácsi játékos alkat (mint ahogy az egész család is, kotta nélkül játszunk négykezest egymás idegrendszerén):
  • tönkrement volna az élete, ha nem rendelhetett volna magának egy hőfokra szintváltó tus szórófejet. Azt mondta, hogy szégyenlős, szeret sötétben zuhanyozni, ezzel majd világít
Susogás a fürdőszobából:
  • még hideg
  • langyosodik a bestia
  • melegszik a piszok
  • jaj, leég a mellszőrzetem !
  • valaki kapcsolja már fel a villanyt !!

Dzsordzs bácsi miután elvégezte a szükséges vendéglátóipari alapképzéseket belevetette magát a pajkos szakmai életbe. Tanulmányai alatt a szakmai gyakorlatát a Margitszigeti Nagyszállóban végezte, ahol Wilhelm bácsi drákói szigorral próbálta jobb belátásra bírni, de hiába a szárnyaló lelkeket nem lehet kalitkába zárni. Dzsordzs bácsi dzsessz iránti olthatatlan szerelme már ekkor nagy hőfokon égett: kihasználta, hogy a trombitaréz nemzetközi nagymestere, Szacsmó (alias Luis Armstrong) budapesti koncertjének idején ott szállt meg, kirohant a portásfülke takarásából és egy fehér papírral, valamint egy zöld színű vastag filctollal a trombitazsenitől kicsikart egy autogrammot. Utána ezzel akart vagánykodni a csitri lányoknál, de azok inkább a Beatles -ért rajongtak.
De ő hírességek közelében érezte jól magát, így az Astoria szálló portáspultja mögül köszöntötte a nap mint nap a pincebárból feljövő kollégáját - a későbbi köztársasági elnökünket -, aki szintén lépcsőn emelkedő pályája végén ismét visszakerült a mélybe, mélyebbre, mint az Astoria pincebárja.
És a művészvilág peremén folytatott kitartó munkálkodását sikerült megkoronáznia, a "Csak semmi pánik" c. Bujtor filmben filmtörténeti maradandót alkotott, 20 sec -es, a Tihany szálló portáspultja mögött nyújtott alkotásáért elnyerte a Svéd Filmakadémia "Legjobb Epizódista" díját is. Bujtor miatt többször le kellett állítani a forgatást, mert úgy megfogta Dzsordzs bácsi alakítása, hogy több esetben a szálló halljának bőrfotelébe süppedve hangos zokogásba tört ki a meghatottságtól.

Dzsordzs bácsi mindemellett egy rendkívül jó humorú, életvidám, művelt (történelem, napi élet, könnyű- és dzsessz zene, angol-német perfekt, olasz-francia társalgási, a spanyolt egy online tanfolyamon most tanulja és ha pénzt szimatol majd, akkor még oroszul is tudni fog), szórakoztató beszédpartner és nagyvonalú, gáláns, melegszívű, segítőkész, jó testvér. Mindenkit szívesen átsegít a piroson, ha akarja, ha nem.


Nyugdíjas

 Gyere haza fiatal !

De műszaki eszközök vásárlásához csak egy jogász és egy OKJ -s műszaki ellenőr kíséretében szabad elengedni, mindig otthon jön rá, hogy megint egy vacakot vett meg.
Nincs olyan eszköz a lakásában, ami szerinte megfelelően működne, 11 éves londoni tartózkodásánál megszokott módon, állandóan reklamációs leveleket akart írni II. Erzsébet angol királynőnek.

1 megjegyzés:

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei